Corona virus en de praktijk

Met ingang van 19 mei 2020 gaat de praktijk weer open.

Hier de nieuwe regels omtrent de opening.

Ik plan mijn afspraken zo, dat het aantal mensen in de wachtruimte tot een minimum is beperkt.
Tijdens het maken van de afspraak stel ik een aantal vragen (triage), waardoor ik weet of behandelen veilig kan. Mogelijk doe ik dit nogmaals vlak voor de daadwerkelijke afspraak. Geef mij altijd vooraf door als er iets is veranderd dat zou kunnen duiden op een COVID-19 infectie.
Blijf thuis indien u of een van uw gezinsleden symptomen van verkoudheid, koorts of griepachtige verschijnselen heeft. Ik vraag u dringend contact met me op te nemen om dit te bespreken, zodat de afspraak geannuleerd kan worden. Tot nader order worden deze geannuleerde afspraken niet in rekening gebracht, ongeacht of de annulering tijdig is. Indien u liever niet naar de praktijk wilt komen, dan is een telefonisch- of video-consult wellicht ook mogelijk. Dat bepalen we samen. Deze consulten kunnen mogelijk onder voorwaarden worden gedeclareerd bij de zorgverzekeraar.

In de wachtruimte mag max 1 persoon; zijn er meer personen dan kunt U in een andere ruimte wachten.
Houd rekening met elkaar, als u in de praktijk toch iemand moet passeren.
Neem zo min mogelijk spullen mee en houd wat noodzakelijk is in uw tas of jaszak; laat uw horloge en sieraden thuis.
Neem een of twee schone badlakens (afhankelijke van de grootte: liefst 60 x 180 cm) mee naar de praktijk.
Kom op tijd, maar niet te vroeg.
Houd u te allen tijde aan de algemene hygienerichtlijnen met betrekking tot hoesten en niezen in uw elleboog, gebruik papieren zakdoekjes etc.
Desinfecteer uw handen bij binnenkomst: door deze 20 seconden te wassen met zeep of door te wrijven met handalcohol tot ze droog zijn.
Raak zo min mogelijk aan in de praktijk.
Het toilet zo weinig mogelijk gebruiken; ga dus thuis naar het toilet voor u vertrekt. Moet u het toilet toch gebruiken, meld mij dit dan.
Kom zoveel mogelijk alleen. Laat een eventuele begeleider elders wachten, bijvoorbeeld buiten of in de auto. Een kind (tot 16 jaar) mag uiteraard begeleid worden door een van de ouders.


Voor en na de behandeling was ik mijn handen en polsen met zeep.
Na ieder consult worden contactpunten zoals de deurklinken, deurbel en armleuningen van de stoelen schoongemaakt.
Ik blijf tijdens het consult zoveel mogelijk op 1,5 meter afstand van u.
Tijdens therapeutische handelingen op minder dan 1,5 meter afstand hoef ik geen mondkapje of handschoenen te dragen, maar het mag wel. Daarin maak ik een professionele afweging voor uw en mijn eigen veiligheid.
Ondanks het opvolgen van deze adviezen blijft er een kleine kans bestaan dat u in de praktijk of op reis daarnaartoe wordt besmet met het coronavirus. Door het maken van een afspraak aanvaardt u dat risico.
Ik nodig u van harte uit om bij vragen telefonisch contact met mij op te nemen.